Bílá Hora 2010

Odpovědět
Avátar uživatele
raia

Re: Bílá Hora 2010

Příspěvek od raia »

Loudis napsal: Jo a ti dobře vypadající dragouni jsou Buttlerův regiment (dříve Gordonův regiment).
Fotky?
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

Indyján napsal:Tož to je prča. Přišel mi mail od mončičáka, že si máme prý zamést před vlastním prahem, bo máme v jednotce či táboře spoustu nešvarů. A nenavážet se do ostatních. Klasická demagogie. A prý nosíme sukně a brýle. Tož nevím, myslím, že díky Šavlisovi máme nejpřísněji a nejlépe vybavené a vystojené vojáčky a těžko by se hledaly nedostatky. Ale můžete pomoci, rádi vylepšíme a opravíme...
Tož nejpřísněji a nejlíp vybavení teda rozhopádně nejsme, ale KM bych řek, že splňujem bez problémů. Všichni ví, že se nerad pouštím do nějaké veřejné kritiky lidí přes internet, ale slyšet tohle od někoho, kdo se takto zabalí do kožešiny je fakt prdel:)))) Oujé... http://1wotan.rajce.idnes.cz/Bitva_na_B ... 0_214_.jpg ....
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
http://www.olomouckypluk.cz
Michal
Místo/Bydliště: Mladá Vožice, Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Víkend z mého pohledu docela vydařený, hlavně asi počasí :lol: , ale za sebe mohu říci, že jsem si více užil po sobotní bitvě sestavování velkého regimentu, byla to nádhera vidět les pík. Asi to do této sekce nepatří ale co si myslíte o těch kožešinách v bitvách???
Císařský regiment o.s.
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Císařský regiment o.s.
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

Michal napsal:Víkend z mého pohledu docela vydařený, hlavně asi počasí :lol: , ale za sebe mohu říci, že jsem si více užil po sobotní bitvě sestavování velkého regimentu, byla to nádhera vidět les pík. Asi to do této sekce nepatří ale co si myslíte o těch kožešinách v bitvách???

myslíme si o nich tohle:) viewtopic.php?f=16&t=327
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
http://www.olomouckypluk.cz
Avátar uživatele
snekoun
Místo/Bydliště: Bílá Hora
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snekoun »

Regiment zemské hotovosti
DIMICANDUM

http://zemskahotovost.cz/
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

4snekoun: to je přesné, jen jsem to foto nemohl najít :roll: - vypadaji fakt dobře
Císařský regiment o.s.
Avátar uživatele
mahy

Příspěvek od mahy »

Takže Bílá hora :|
Bitvy klasika- pěkné, jen by to chtělo jinačí scénář a pohrát si s tím. Ale vyblbl jsem se dost a dost.
Co mi opravdu vadilo ba sralo mi to byl stále stejný nešvar- náměry, náměry a zase náměry. Stále se tam pohybuje spousta exotů co maj náměr přímo do chlapa! :( :( Opravdu bych nerad aby mě nějaká piča dorasovala ksicht jen kvůli tomu, že nemá základní návyk při střelbě na bitvě.
Jinak opět jsem byl svědkem tolik oblíbeného foukání do hlavně a dost mě dostalo přecházení ,,velitele'' před laufy vojáků co maj založeno ve furketě a dostali povel PAL a to tak, že měl hlavu cca 10cm od ústí hlavně. Ještě, že voják nebyl total kokot a nestiskl :shock: :evil:

Co mě sralo také bylo opět na piču umístěné postavení ,,moravanů'' Stáli jsme tak, že naši chlapi byli těsně u těch stromů před zdí. Prdel byla když najela jízda a neměla nás kudy objet. Odsrala to pažba pošlapané muškety u kolegy, můj kryt pánvičky atd.

Ale abych jen nedržkoval- kvituji s povděkem to , že se tam objevuje dost dobře vystrojených celků. Někteří vypadali opravdu dobře. Bohužel zároveň s tím se tam však pohybuje i dost těch exotů co tu už byli zmíněni. Letos jsem ještě patřil mezi ně páč jsem prostě nestihl dodělat nový kostým :cry:a lítal tam ve svém starém :oops: . Doufám, že u nich to také bylo z podobných důvodů a příští rok to už na nás bude radost pohledět!

Co byla bomba byly manévry velkého regimentu v sobotu po bitvě! :o Pohled na les pík při pohybech, pohled na imitované průstřely děl a odpadávání mrtvol po střelbě---SUPER! To samé střelci- MAZEC, a jako celek NÁDHERA. Seděli jsme na tribuně, pili pivo, jedli maso a koukali na tu nádheru. Při závěrečné střelbě všech, jsem vzrušením překousl krygl, a na kalhotech se mi vpředu i vzadu udělal veliký flek- každý jiné barvy!

Pánové klobouk dolů to byla krása!!!!
Omnis exceptio est ipsa quoque regula.
Desátník Moravského podhoráckého pěšího pluku
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Ta salva v sobotu po bitvě byla moc pěkná, člověk má hned jinou představu o realitě.
Jinak kdyby někdo chtěl mám doma pár mončičáků s kterýma jsem si hrál jako dítě, ale horší by snad bylo, kdyby měl na sobě místo ovčí kožešiny třeba obaly z pet lahví. :o Nebo třeba různé gepardí kůže, co jsem tam viděl. Nebo jak je zde již psáno, střelba na krátkou vzdálenost, to jsem bohužel také viděl, a myslím si že stačilo aby střelci mířili výše.
Císařský regiment o.s.
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Postava na pravé straně v červeno černém kostýmu - krásné obutí - holinky a nebyl sám. To bych řekl, že je to mnohem horší a ještě k tomu jak zde již bylo řečeno, byla to jednotka u diváků.

http://henryneal.rajce.idnes.cz/bitva_n ... 0_3002.JPG
Císařský regiment o.s.
Odpovědět