Vojáček Kasha

Avátar uživatele
vechio
Kontaktovat uživatele:

Re: Vojáček Kasha

Příspěvek od vechio »

Saman: No rozumim tomu, ze pro pohodlnost jsou rukavice prijemne. Ale neopustim si zase reagovat na neco jineho - odpalovat musketu doutnakem z ruky je nebezpecne a zvlast v bitve. Za kazdou cenu vystrelit zrovna timhle zpusobem me pripada zbytecne pokouseni stesti a tady nejde o tve ruce. Pokud se vyskytne zavada na zamku muskety tak je bezpecnejsi strelbu jenom imitovat a musketu potom opravit v klidu doma nebo v tabore.

Kasha: Potom bych zvolil jine rukavice, ktere tolik nebouchaji do oci, treba bez manzety a v jine barve. Jako pohodlnost a ochrana rukou v dnesni moderni dobe je to nekdy potreba. Nicmene historicky borca v rukavicich s musketou neuvidis.

Pro me jsou rukavice zbytecne- v pripade spravneho zvladnuti musketyrskeho drilu nehrozi rukam zvlastni ujma. A boj ma patrit pikenyrum..:-)
Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
Saman
Místo/Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Vojáček Kasha

Příspěvek od Saman »

To, že pálit z ruky se nemá, to vím. Ale přiznám se, že jsem to párkrát udělal. Třeba jen proto abych měl spolehlivě vystřelenou, prázdnou hlaveň a mohl mušketu s klidným svědomím odložit, nebo hodit na rameno a tasit pobočku.
U rukavic jsem to nezmiňoval proto, že mi to rukavice umožní, ale když už to udělám, je příjemnější rukavice mít. Ale klíčová byla jednou ruka plná velkých třísek z osekané píky. (Kontaktní boj má patřit pikenýrům, ale téměř v každé bitvě na pobočky jdeme.)
mušketýr Regimentu zemské hotovosti

Arte et marte dimicandum!
~ Je nutné bojovat moudře a tvrdě!
Odpovědět