Už to tu zaznělo v sousedním tématu Soukromý seminář o vojenských reáliích třicetileté války , ale myslím, že nastal čas tuto myšlenku oprášit. Sám bohužel nemohu mluvit za Šavlisovu nabídku ohledně setkání na daném místě, takže zakládám nové téma.
Zatím bez specifikace konkrétního místa a času (který bych viděl tak na přelom října / listopadu).
Máme zájem se sejít, vyslechnout si nějaké přednášky a podiskutovat nad třicítkou a děním v ní obecně?
Má smysl toto setkání koncipovat jako veřejné - pro velké množství účastníků, nebo lépe jen něco soukromého?
Napište tedy prosím, jestli máte zájem, a o co.
Díky
Setkání příznivců období třicetileté války
Re: Setkání příznivců období třicetileté války
Já si myslím že Zvířákova tvrz v Kurovicích je důstojné místo, a že nabídka určitě ještě pořád platí
Je dobře že sis na tohle vzpoměl..
Mě by se tohle hodně líbilo. Otázkou je jestli by dorazili i jiní. A mohlo by se to udělat v Brně..
A viděl bych to spíše na takovou polouzavřenou společnost. Na záčátek. Dát vědět že se něco takového bude dít ale nechci tam davy spíše bych chtěl diskuzi zasvěcených a znalých. tady ne pro lidi kteří by tam jeli čerpat inof..prostě takový info workshop. Pokud se to vydaří tak potom bysme mohli to otevřít pro veřejnost a rozšířit to..
Uvidíme kolik bude zájemců..
Mě by se tohle hodně líbilo. Otázkou je jestli by dorazili i jiní. A mohlo by se to udělat v Brně..
A viděl bych to spíše na takovou polouzavřenou společnost. Na záčátek. Dát vědět že se něco takového bude dít ale nechci tam davy spíše bych chtěl diskuzi zasvěcených a znalých. tady ne pro lidi kteří by tam jeli čerpat inof..prostě takový info workshop. Pokud se to vydaří tak potom bysme mohli to otevřít pro veřejnost a rozšířit to..
Uvidíme kolik bude zájemců..
Captain Mortaigne regimentu

Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války

Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
No a nebo tak..Šavlis napsal:Já si myslím že Zvířákova tvrz v Kurovicích je důstojné místo, a že nabídka určitě ještě pořád platí
takže můžeme vymyslet termín..myslím že říjen bude ideální..
Captain Mortaigne regimentu

Rozhodně v minimálním počtu, utajeně a pro zvané. Nemám kule na to, přednášet masám svoje dedukce a bludy:)))
Koncept bych viděl následovně - zaměřil bych se na vojáka / důstojníka z třicítky, jeho výstroj, oděv, zázemí, potřeby, a to formou volných přednášek jednotlivých zainteresovaných. Čiže by každý předem napsal, o čem by asi pohovořil. Ideální by byly konkrétní ukázky k tématu, ať už vlastních rekonstruovaných věcí, či obrazové dokumentace formou projekce.
Jediné co si od toho slibuju, je pár kontaktů, ujasnění některých nejasností a jakési sesumírování toho co vím a co se domnívám do nějaké ucelené formy.
Myslím, že za den by se dalo prosvištět vše od táboření, oděvu až po zbraně...
Koncept bych viděl následovně - zaměřil bych se na vojáka / důstojníka z třicítky, jeho výstroj, oděv, zázemí, potřeby, a to formou volných přednášek jednotlivých zainteresovaných. Čiže by každý předem napsal, o čem by asi pohovořil. Ideální by byly konkrétní ukázky k tématu, ať už vlastních rekonstruovaných věcí, či obrazové dokumentace formou projekce.
Jediné co si od toho slibuju, je pár kontaktů, ujasnění některých nejasností a jakési sesumírování toho co vím a co se domnívám do nějaké ucelené formy.
Myslím, že za den by se dalo prosvištět vše od táboření, oděvu až po zbraně...
No, záleží na tom, kolik lidí o toto projeví zájem, ale pokud nás bude "dost", myslím, že by bylo vhodné si projít témata, na kterých "pracujeme", nebo o kterých uvažujeme. Spousta lidí po celé ČR rozjíždí dost podobné projekty a osobně mi připadne, že je neefektivní a kontraproduktivní, když si každej hraje sám na svém písečku, než aby si hráli všichni na jednom velkém pískovišti.
Chápu, že spousta lidí nechce poskytovat svoje těžce nabyté znalosti, nebo se případně snaží ukázat "sebe", či svoji skupinu. Jde o klasickou rivalitu.
Nicméně mi příjde, že je to zbytečné, vzhledem k velikosti naší zemičky a počtu osob zabývajících se danou činností.
Příkladem může být právě nově vzniklý "Mattyho" web o praporech a uniformách. Podobným tématem se zabývá spousta dalších lidí - jak aktivně, tak tím, že občas něco najdou, nebo třebas pasivně. V poslední době vznikl třebas na Mortaigne stránkách článek o švédských pěchotních praporech od Piškota.
Určitě je takovýchto a podobných témat fůra. Proč tedy nespojit síly i jinde (Matty na webu vyzval lidi k součinnosti)?
já mám v hlavě třebas několik projektů, ale sám nemám odvahu se do nich pouštět.
Chápu, že spousta lidí nechce poskytovat svoje těžce nabyté znalosti, nebo se případně snaží ukázat "sebe", či svoji skupinu. Jde o klasickou rivalitu.
Nicméně mi příjde, že je to zbytečné, vzhledem k velikosti naší zemičky a počtu osob zabývajících se danou činností.
Příkladem může být právě nově vzniklý "Mattyho" web o praporech a uniformách. Podobným tématem se zabývá spousta dalších lidí - jak aktivně, tak tím, že občas něco najdou, nebo třebas pasivně. V poslední době vznikl třebas na Mortaigne stránkách článek o švédských pěchotních praporech od Piškota.
Určitě je takovýchto a podobných témat fůra. Proč tedy nespojit síly i jinde (Matty na webu vyzval lidi k součinnosti)?
já mám v hlavě třebas několik projektů, ale sám nemám odvahu se do nich pouštět.
Já bych se velmi rád zůčastnil a myslím, že velitel Moravského podhoráckého by na to taky slyšel (pořádají Mastník).
Horší by to bylo s příspěvkem. Nemyslím si, že bych mohl něco někomu přednášet. Ale zase jakožto pracovník muzea bych mohl leccos nastínit o možnostech bádat v muzeích u nás.
Přikláněl bych se k Brnu. Kde leží ta tvrz mi není známo.
Ahoj.
Horší by to bylo s příspěvkem. Nemyslím si, že bych mohl něco někomu přednášet. Ale zase jakožto pracovník muzea bych mohl leccos nastínit o možnostech bádat v muzeích u nás.
Přikláněl bych se k Brnu. Kde leží ta tvrz mi není známo.
Ahoj.
No pokud odpověď zní : "nelze", tak je to k ničemu, ale jestli je u nás někde skulina, jak se dostat do depozitářů, aniž bych přišel o mládí, tak za takovou informaci bych byl převděčen.bruuk napsal:Ale zase jakožto pracovník muzea bych mohl leccos nastínit o možnostech bádat v muzeích u nás.
Jen to neni misto, kam by jeli asi lidi i z Čech. I když, kdyby to bylo putovní a příště bylo něco v Čechách, určitě by to bylo super.Šavlis napsal:Já si myslím že Zvířákova tvrz v Kurovicích je důstojné místo, a že nabídka určitě ještě pořád platí
Kurovice jsou mezi Otrokovicemi a Hulínem. Z Brna kousek, z Čech je to horší. Ale také bych se přikláněl k putovnímu místu, stejně jako je sraz LH, pokaždé jinde a snaží se i o Moravu, ať to není furt u Prahy. Ale rozhodně pojedu radši do Kurovic než do nějaké tělocvičny v Brně, ta atmosféra místa je také k věci. Navíc tam přespíme, večer popijeme a po hádce si rozbijem frňáky.
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php