Pasovští pod Helfenburkem

Avátar uživatele
vechio
Kontaktovat uživatele:

Pasovští pod Helfenburkem

Příspěvek od vechio »

PASOVŠTÍ POD HELFENBURKEM
Kdo to pořádá : Prcek a Moše (neiperg.rabenstein@seznam.cz nebo m.illich@centrum.cz)
Kdy to bude : 20. únor 2010 : od 14:00 do 00:00
Co to je : bitva
Popis : Slawní wálečníci,pikenýři,mušketýři a čeledi wojanská,markytánky,kurwy máteří a děwky wšeliké!
Zweme wás na zimní bitvu na hradě Helfenburku u Bavorova.
Bitva proběhne od 14h. 20.2.2010.
Po dohodě ze správou hradu je bitva hlavně pro nás,můžeme střílet a mlátit se po celém hradě (hrad je po Rabí jeden z největších v Čechách)
Občerstvení bude zajištěno na hradě a pro otrlé možnosti spaní kdekoli na hradě, kdesi sami vyberete či upadnete.
Pokud budou holomrazy tak je zajištěno spaní v teple. V případě vašeho zájmu kontaktujte dva lotry Prcek a Moše
Prosím Vás byli jsme varováni (Mortaigne regiment) před touto akcí z důvodu bezpezpečnostních. Tento hrad není stavebně zajištěn a v případě střelby či jiných akcí by mohli účastníci přijít k úhoně. Jak jsem vyslechl dávám dál. Nerad bych se doslechl o nějaké nehodě.
Myslete především na sebe. :!:
Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
Indyján
Místo/Bydliště: Morava

Re: Pasovští pod Helfenburkem

Příspěvek od Indyján »

To si asi děláš srandu ne? Nebo chceš začít jmenovat zříceniny, které jsou nevhodné pro třícítku, z důvodu nestability kvůli střelbě?
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM

generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

No čistě objektivně, zajímalo by mě z jakých zdrojů toto varování přišlo a s jakými argumenty. Takhle to vyznívá dost pofiderně...
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
http://www.olomouckypluk.cz
Avátar uživatele
vechio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vechio »

Šavlis napsal:No čistě objektivně, zajímalo by mě z jakých zdrojů toto varování přišlo a s jakými argumenty. Takhle to vyznívá dost pofiderně...
Čistě objektivně? To bys musel udělat studii o statice a další věci. Nicméně člověk, který mě to řekl je stavař. A myslím si že letošní sněhová nadílka je více než dostatečná.
Každej se zařidte jak chcete.
Nic víc nic míň.
Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
mahy

Příspěvek od mahy »

Jsem také stavař, ale zajímalo by mne na jakém základě ten dotyčný prohlásil, že je objekt nezpůsobilý k pořádání bitvy. Předpokládám, že pořadatel není pako aby pustil lidi někam kam by neměl. Jinak tady http://www.helfenburk.estranky.cz/ je něco o tom objektu a pokud umím číst tak tam píší cituji- Hrad má dobře zachovalé obranné valy a dvě věže, dnes již obě zpřístupněné a upravené jako rozhledna....Na hradě je možno po dohodě přenocovat pod vlastním přístřeškem. Na hradě se též provádí svatební obřady. konec citace.

Takže až tak nestabilní to asi nebude ;)
Jiná věc je toto počasí- bude to tam dost o ústa, ale to už je na zvážení každého soudruha zda tam pojede.
Omnis exceptio est ipsa quoque regula.
Desátník Moravského podhoráckého pěšího pluku
Avátar uživatele
eifel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eifel »

Nejspíš na tuto akci pojedeu, tak budu mít místa v autě. Klidně někoho přiberu.
"Haut les têtes, la mitraille n'est pas de la merde !"

www.stvanci.cz
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

My se chystáme taky, zimní akce mají svoje kouzlo.
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
http://www.olomouckypluk.cz
Avátar uživatele
AndreaM

Příspěvek od AndreaM »

Drahy vechio,
myslim, ze z puberty uz jsme vsichni vyrostli, uznavam u chlapu muze pretrvavat delsi dobu, ale takovehle jednani bych cekala u deti na zakladce nebo na stredni skole.
Takhle naprosto nesmyslne poskozujes nejen sve jmeno, ale i dotycnou akci.
Varovani je fajn, ale mel bys uvest konkretne svuj zdroj a nejake prime duvody a poklady sveho ci dotycneho tvrzeni. Takhle to vyzni, ze v Blesku napsali, ze je objekt nebezpecny, tak tam nikdo nepojedeme, nebo proste nekdo nema rad poradatele a snazi se akci znemoznit a udelat z ni naprosty propadak.
Avátar uživatele
raia

Příspěvek od raia »

Vechia bych se rád zastal, svůj příspěvek formuloval dost nešťastně .

Toto upozornění přišlo od našeho kamaráda, který měl o nás obavy, jelikož věděl, že se tam někteří chystají. Upozorňoval, že se teď nedávno něco podobného stalo (já nevím kde).
Každopádně mu věřím a děkuji za upozornění.

Upozornění nebylo namířeno přímo na tuto akci jako takovou, ale obecně na akce konající se v podobných prostorách.

A po pravdě, mne to třeba nenapadlo, že by při hromadné střelbě, mohlo dojít k sesuvu. Ale myslím si, že je to možné.

Jinak já bohužel na akci nejedu :( , oslavy babiččiných osmdesátin a sjezd celé široké rodiny mne odvane někam jinam...
Naposledy upravil(a) raia dne Po 25. Led 2010 16:18:30, celkem upraveno 2 x.
Avátar uživatele
mahy

Příspěvek od mahy »

Při hromadné střelbě z mušket a arkebuz by asi zdivo spadnout nemělo. Jiný to může být u kanónů, ale i tam by se muselo střílet někde v uzavřených prostorách nebo střelbu směřovat přímo na zdivo. Jinak si myslím, že pokud ti dotyční(účinkující) nepolezou po cimbuří a nikam kam se nemá tak by to spadnout nemělo neboť je to zajištěno viz. můj odkaz na stránky hradu výše. ;) Také by se slušelo když se doslechnu takovou věc napsat pořadateli a zeptat se jak to mají ošetřeno atd.
Tak jak to napsal Vechio tak to zbytečně vyplaší lidi. Kdo o něm někdy slyšel tak ho bere jako znalého(nebo jak to napsat) a pak takové jeho prohlášení může vést k tomu, že na onu akci někdo nepojede protože Vechio psal, že tam padají zdi. Nehody se stávají všude a při všem, ale napsat na net nejezděte tam a tam protože kamrádovi se někde jinde při podobné akci něco stalo to není moc šťastný. ;)
Omnis exceptio est ipsa quoque regula.
Desátník Moravského podhoráckého pěšího pluku
Odpovědět