Vystuzenia a ine "armatury" asi naozaj patria skor k honosnejsim kostymom. napriek tomu by som palicu nad peknym spicatym bruchom nelamal. ako mas na kabatec nasity pas, ku ktoremu sa privazuju nohavice? je po celom spodnom okraji kabatca?Bormi napsal:Ahoj,
díky za postřehy. Až do zítřejšího rána jsem v práci, ale zítra odpoledne to nafotím ještě jednou zapnuté až ke krku![]()
Měl jsem za to, že vyztužené břicho by bylo záležitostí spíš pro někoho aspoň trošku majetnějšího než jen obyčejného vojáka. Tak teď ze stejné logiky usuzuji - jednodušší provedení = jednodušší vizáž a tudíž se asi musím smířit s rovnějším pasem, co. Ještě zkusím přední tkanice trošku popustit, aby nebyly utažené úplně na těsno a pustily šosy níž.
Knoflíky mě vůbec nenapadly. Angličtinou bohužel nedisponuji a má švadlena je na tom jen o maličko lépe, takže se spolehla na překlad od kamarádky a na obrázek z Arnoldové. Až teď mě napadá, že obrázek je možná ilustrativní pro výrobu a ne finální výrobek. Ale to není žádný problém doplnit.
totiz: ak si vsimnes pozorne niektore zo strihov v Arnoldovej (napr. vzor 18, str. 84 a vzor 22 na str. 88), tak pas nejde po celom spodnom okraji, ale konci v mieste, kde zacina spodny okraj prudko smerovat nadol. spicaty predok kabatca tak ostava volny a smeruje pekne nadol, nie je viazanim tahany k pasu nohavic (dufam ze to nie je prilis nezrozumitelne, lahsie by sa to ukazalo, ako popisalo:))
mam to vyskusane, funguje to.