Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tak co viem, Czernozub sa venuje stredoveku, zrejme ide o vyuzitelnost prvkov z jedneho obdobia na druhe, pripadne mi napadla este inspiracia Bruegelovymi obrazmi, kde su viditelni sedliaci v podobnych vestach. Na druhu stranu si treba uvedomit, ze v pripade Bruegela ide o prerabku starsich diel, cize to asi nebude reflektovat obdobie, v ktorom tvoril. To sa riesilo uz v inej teme. Ako som pisal, mne sa to paci, je to malebne a take zbojnicke, otazna je samozrejme historicka vernost, takze si rad pockam na Czernozubovu reakciu.
Co vnimam kladne su zbrane. Musketa, noz a sekera (vhodnost tvaru neviem posudit), netypicke a prakticke.
Ano, vestička je inspirovaná sedláckými obrazy, konkrétně tím přiloženým. Co bot se týče, přiznávám že šlo o nouzovku ze středověku, ALE na dalších obrazech sedláků a jiných kmánů jsou vidět boty tohoto tvaru(tj. více méně kulatá špička, bez podpatku a jazyka).
Ohledně plánovaného kabátce/dubletu: plánuju u něj udělat kapsy, ohledně čehož mám otázku- na kapsy záklopku nebo ne?
Přílohy
VRANCX, Sebastian,Harvest,-,Oil on panel, 32 x 44 cm,The Hermitage, St. Petersburg.jpg (125.52 KiB) Zobrazeno 10593 x
Problematika tych "vesticiek" je komplikovanejsia nez sa zda a vychadzat v tomto pripade len z obrazov nie je celkom v poriadku, obavam sa... Nepopieram ich vyskyt a podobne, podstatne je, ze nejde "len o vesticky"... Rovnako tak boty kmanov maju zvycajne aj jazyk, aj podpatok, aj ked o hodne mensie, resp. nizsie nez je dnes v nasich zem. sirkach zvykom...
Vrecka do doubletu nie.
Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život, vojenské umění a řemesla v období první poloviny 17. století
Olaff: ak to nie je "len vesticka", mas k tomu nieco viac? Mna to celkom zaujima, ci tie zobrazovane vesty mali aj nejaky prakticky vyznam. Btw zapinanie vesty toho vpredu mi pripada dost landsknechtske - ma to posunute nejak na stranu, ci len blbo vidim?
Co ma este uputalo a az teraz som si to uvedomil je zvlastny tvar spodku nohavic. Tuto zalezitost vidiet casto aj u inych autorov, dolu nie je manzeta, ale zvlastny vyrez v tvare V. Nema niekto potuchy, kvoli comu prave takyto tvar? Predpokladam, ze pancuchy sa natahuju az na to.