Prostě jak to nedělat..
Re: Prostě jak to nedělat..
Aaaa, to je zle... este to len pozeram, ale dosypavanie prachu na panvicku so zalozenym knotom zavana sakra pruserom... odklananie hlavy pri strelbe takisto. 

- Mlask
- Místo/Bydliště: Pribram
- Kontaktovat uživatele:
Presne tyhle dve veci mne hned zarazili. Je videt, ze holky nemaj jeste tolik natrenovano. Nemaj to uplne v ruce a musketa je pro ne navic tezka.
Regiment zemské hotovosti
DIMICANDUM
DIMICANDUM
Tyhle veci nejsou az tak prvotne o treninku, to jsou systemove veci. Coz je horsi protoze tyhle bezpecnostni chyby dela i ten kdo je tohle uci. Taky si delaji problemy diky vybaveni. Jasne lehci muskety pomuzou, taky subtlnejsi furkety, dobry mor je taky nepouzivani snurky na furkete, ale to neni nic proti tomu ze sype prach na panvicku pri zalozenym doutnaku, a zrejme maji i spatne postup nabijeni. No a potom to schovavani se pri strelbe.Mlask napsal:Presne tyhle dve veci mne hned zarazili. Je videt, ze holky nemaj jeste tolik natrenovano. Nemaj to uplne v ruce a musketa je pro ne navic tezka.
Sice me vadi i povely, nicmene at si veli jak chteji pokud si pritom pocinaji bezpecne k sobe a s svemu okoli.
Treninkem se clovek zlepsi pri manipulaci s musketou, furketou ci doutnakem a bude jistejsi a rychlejsi. Ale pokud bude upevnovat spatne navyky tak je to o prusvih. Ty holky asi za to moc nemuzou... Je to smutne, ale doufam ze to pomuze kdyz ti tady proberem.
Captain Mortaigne regimentu

Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války

Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Osobně si také myslím, že to rozhodně není jen nedostatkem tréninku. Vždyť je to oficiální skupinové video, tedy něco, čím se chtějí prezentovat. A když se tímto sami prezentují, očividně si neuvědomují, že je něco špatně 
Protože je znám, tak jsem se jim snažil jiné věci vysvětlit, ale bohužel...
Něco mají dobré a něco ne. Bylo mi řečeno, že nejsou LH.
Já tedy taky ne, ale trochu mě to mrzí, když dobrý kamarád odmítne dobře míněnou radu. Škoda.
vechio- Ty furkety co mají ode mě odpovídají originálu + - milimetr.
Já tedy taky ne, ale trochu mě to mrzí, když dobrý kamarád odmítne dobře míněnou radu. Škoda.
vechio- Ty furkety co mají ode mě odpovídají originálu + - milimetr.
Ti co si hrají na borce a drsné královny, se ještě v sedmé třídě počůrávali. My co to udžíme, děláme zbraně.
- Olaff
- Místo/Bydliště: Košice, SR
- Kontaktovat uživatele:
Zacinam byt zlahka alergicky na vetu "ja nie som LH, mozem to tak mat". A ja som LH alebo ako? Jasne, jedneho dna budem ziva historia, ale to ma nejaky cas. Je LH meradlo kvality alebo urovne, nejaky hranicny bod, o ktory mozes robit co chces alebo co? Nechapem, nechapem, nechapem /a ze su dokazy o tom, ze nad tym intenzivne premyslam/. Sral pes blbo usity hadr ci pletene pancuchy, ale ked si niekto vyslovene koleduje o zranenie, toto je asi najblbsia vyhovorka, aku som kedy pocul. A to mam chlapcov z Banderia aj celkom rad.

Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život, vojenské umění a řemesla v období první poloviny 17. století
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie
Tam nešlo o bezpečnost, ale o vybavení. Kdyby jsi byl výrobce, tak zešílíš. Mnohdy lidi chtějí totální blbosti. Někteří si nechají poradit, jiní ti ještě vynadají.
proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě
proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě
Ti co si hrají na borce a drsné královny, se ještě v sedmé třídě počůrávali. My co to udžíme, děláme zbraně.
- Olaff
- Místo/Bydliště: Košice, SR
- Kontaktovat uživatele:
Spatne pochopene.... Sorrac....
Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život, vojenské umění a řemesla v období první poloviny 17. století
Tady jde o jinou věc.. pokud jsem slabší jedinec nebudu se tahat s velkým kvérem. Můžu si nechat udělat subtilnější věci. Tak abych se netahal. Jde najít subtilnější furkety, lehčí muškety, či rovnou shutzenrohr či ručnice..hugo44 napsal: vechio- Ty furkety co mají ode mě odpovídají originálu + - milimetr.
Průser je v bezpečnosti. A pokud se k tomu přidají nesmysly, které si nechali udělat tak je to tuplovaný..s některejma i když jseš kamarád a jsou fajn je lepší nestát na stejném bojišti..
Captain Mortaigne regimentu

O to víc mě štve, že nemůžu kámošoj vysvětlit, že by to mělo být trochu jinak, než si představuje. Některé věci nejdou upravovat k obrazu svému. Taky spoustu věcí nevím, tak jdu prostě za někým, kdo to ví. Ale jak jim to podat, aby pochopili? Na rozdíl od vás nemůžu být na lidi hr, protože se naštvou a já bohužel potřebuji zákazníky. Na druhou stranu nechci vyrábět blbosti. A pak nemám být blázen.