Výstava Švédy ukořistěných předmětů za 30tky (a dalších let)

Po proběhnutí akce budou témata přesunuta do fóra "hodnocení akcí"
Avátar uživatele
raia

Re: Výstava Švédy ukořistěných předmětů za 30tky (a dalších let)

Příspěvek od raia »

Spakona napsal:slint.....

nemáš tam lepčejší detail těch punčoch? - by mě zajímala ta aplikace :)
Jakejch? Bylo jich tam víc. A co myslíš "aplikací" ?
Avátar uživatele
raia

Příspěvek od raia »

Šavlis napsal:Tývole to je skoro lepčí jak ženská!

Nooo... skoro...

to je jedno...
Nó, švédky jsou tady taky pěkný :)
Avátar uživatele
Spakona
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spakona »

mno myslím ty co nám tady ukazuješ - projela jsem tedy i fotky ostatní, to jo - ale tyhle mají tu okrasnou manžetu nebo jak tomu mám nadávat - a mě zajímá jak je to vyšité, případně našité.... prostě udělané aby to tak hezky vypadalo :D
bezprizorní a všudypřítomná
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Avátar uživatele
raia

Příspěvek od raia »

Spakona napsal:mno myslím ty co nám tady ukazuješ - projela jsem tedy i fotky ostatní, to jo - ale tyhle mají tu okrasnou manžetu nebo jak tomu mám nadávat - a mě zajímá jak je to vyšité, případně našité.... prostě udělané aby to tak hezky vypadalo :D
Jsou to punčochy Gustava II Adolfa. Materiál je hedvábí. Střih klasický - viz můj článek o punčochách na Mortaignovi. Bohužel jsou za skleněnou vytrínou a to pěkně daleko, takže ti detaily výšivky neudělám. Ale mohu se zkusit zeptat lidí, jestli nemají nějaký detaily, případně popis (jakože na 99% mají).
Avátar uživatele
Spakona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spakona »

což střihů na punčochy jsem nastřádala několik (ten tvůj spisek nevyjímaje), vesměs je to na jedno kopyto - ono se tam taky nedá co moc vymyslet pokud to má fungovat :)
ale mě baví vyloženě ty detaily - nejen na punčochách - jako jsou právě výšivky :)
prostě sem ženská - mečíčkama šavličkama mě neohromíš - ale dobrou ruční prací ano :D
takže za jakékoliv odkazy budu povděčna
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Avátar uživatele
raia

Příspěvek od raia »

http://raia.rajce.idnes.cz/Svedsko_-_den_treti/

Vasa Museum a Historiska Museum

klíčová slova: loď Vasa, 1628, oblečení a obutí námořníků, běžné vybavení, nádoby ; Vikingové, zdobení, zbraně

Obrázek
Avátar uživatele
raia

Příspěvek od raia »

Mno a od nás je to asi všechno. Prolezli jsme všechny adekvátní muzea. Do archivu jsme raději ani nelezli, protože víme, jaké jsou s tím problémy - možná příště.

Takže zítra máme válecí den, vzhledem k tomu, že jsme oba nachípaní jak sviň, a večer snad bez problému cesta domů...

Děkujeme za pozornost :)

PS: Pokud máte dotazy na konkrétní fotky, raději se ptejte hned, než na to zapomeneme. Přeci jen zpracovat tolik materiálu zabere docela dost času a bůh ví kdy se k tomu dostaneme....
Avátar uživatele
raia

Příspěvek od raia »

Ještě dodám - fotky na rajčeti jsou značně komprimované a zmenšené. Originály mají cca 3000x2000 bodů, takže jestli chcete vidět detaily těch rozmazanejch šmouh, tak napište do pošty...
Avátar uživatele
Piskot

Příspěvek od Piskot »

Zdravím všechny... jako druhá část výpravy za poklady Švédska se pokusím vyplnit Spakonino přání po detailu královských punčoch... jinou fotku těhle věcí z nás asi nedostanete
http://img25.imageshack.us/img25/7080/dsc00785cm6.jpg
Poddůstojník Mortaigne regimentu
Obrázek
http://www.mortaigne.com Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
Spakona
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spakona »

Díky moc - no to je prostě nádhera :D

a jen tak - kdyby se někdo chtěl juknout - Drážďany - http://picasaweb.google.cz/SpakonaLydie ... directlink
Odpovědět