Prostě jak to nedělat..
- Olaff
- Místo/Bydliště: Košice, SR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prostě jak to nedělat..
Inak, len taku otazku, kym sa to tu premaze... Ta Valdstejnova garda su ti chlapici, co sprevadzaju toho pana, ktori si mysli, ze je Valdstejn? /Valdstejnske slavnosti vo Frydlante, tam som ho videl prvykrat.../
Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život, vojenské umění a řemesla v období první poloviny 17. století
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie
- Spakona
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
jééé to by bylo hezké rozeslat mejlíky s odkazem na toto forum - ale už vidím ty reakce - asi jako když to někomu řeknu - hele je tohle forum a podívej se tam - jako kdyby uviděli ducha, nebo měli strach že dostanou svrab - pro spoustu lidí už to zavání toliko "oblíbeným" LHfašismem, a než by sem vlezli tak to raději odvětí, že jim se to takhle líbí a co je komu do toho, případně něco ve stylu, že tu sou všichni nějaký přemoudřelý a bůh ví odkud ty informace mají....
některé konmentáře by se daly tesat do kamene - jako třeba ten: pššt - pošli mi to do mejlu, ale nikomu to neříkej
některé konmentáře by se daly tesat do kamene - jako třeba ten: pššt - pošli mi to do mejlu, ale nikomu to neříkej
bezprizorní a všudypřítomná
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Já jsem sice od přírody zlý člověk, nicméně veřejně se od způsobu o kterém se tu bavíme, distancuju.
To že sem dáme fotky nebo odkaz s textem "jééé, to sou blbci..." nebo bez něj za:
A/ dotyční budou brát jako urážku se všemi důsledky
B/ stejně si z toho hovno vezmou
C/ poškodí pověst fóra
D/ poškodí pověst LH jako takového a prohloubí pověst o LHfašos
E/ nikomu neprospěje, krom toho, kterej si pohoní lulínka tím, že to sem z hůry své intelektuální nadřazenosti vrazil (neber to osobně Vechio)
Takže já jsem pro to, celé tohle téma zlikvidovat, smazat a zabývat se osvětou, ne posmíváním.
Dále jsem rozhodnutý, pakliže zde toto téma setrvá a bude se rozvíjet, výrazně omezit svou aktivitu na fóru, resp. odejít. Neberte to proboha jako výhrůžku nebo scénu, pomocí které si chci vydupat svůj názor, jde jen o to, že tím pro mě celá věc ztrácí smysl a užívá praktiky, které mi vadí a se kterými nechci být spojován. Obzvláště, když je nás tu 25 registrovaných.
To že sem dáme fotky nebo odkaz s textem "jééé, to sou blbci..." nebo bez něj za:
C/ poškodí pověst fóra
E/ nikomu neprospěje, krom toho, kterej si pohoní lulínka tím, že to sem z hůry své intelektuální nadřazenosti vrazil (neber to osobně Vechio)
Takže já jsem pro to, celé tohle téma zlikvidovat, smazat a zabývat se osvětou, ne posmíváním.
Dále jsem rozhodnutý, pakliže zde toto téma setrvá a bude se rozvíjet, výrazně omezit svou aktivitu na fóru, resp. odejít. Neberte to proboha jako výhrůžku nebo scénu, pomocí které si chci vydupat svůj názor, jde jen o to, že tím pro mě celá věc ztrácí smysl a užívá praktiky, které mi vadí a se kterými nechci být spojován. Obzvláště, když je nás tu 25 registrovaných.
- Olaff
- Kontaktovat uživatele:
Savlis:

Myslim, ze to bude v pohode, bez akehokolvek natlaku... Ak som vsimol spravne, tak tusim Vechio aj svoj prispevok uz upravil, ak by sa na jeho sucasnej podobe ktosi urazil, uz rozhodne to bude skor len otazka jesitnosti...Alistaire napsal:a já to přes víkend promažu...
kdo chce, tak si smaže svůj příspěvek dřív sám, OK?
Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život, vojenské umění a řemesla v období první poloviny 17. století
Malé vysvětlení. Vzhledem k tomu, že jsme s Valdštejnem /Kněbortem/ a jeho tajemníkem /Petrem/ strávili drahně času, ptal jsem se i na podivné použití kůže na jejich kostýmech. Presentuji jejich názor: Vzhledem k tomu, že témeř denně vystupují v historické hospodě a tam sebou dost melou, kostýmy z jakéhokoli jiného materiálu velmi brzy odcházejí, kůže se ukázala nejvíce trvanlivou. Jde o komerční vystupování, pro přiožralé blbce v dost permanentním záhulu. Tudíž to chápu a neodsuzuji. Takže podle mého je jediná chyba, že se objevili na Bílé Hoře v tomhle a pravověrným /i mě/ se to asi moc nelíbí. Na druhou stranu, Valdštejnovu gardu staví teprve krátce, a asi nic jiného nováčci nemají. Sám jsem netušil, že vůbec mají kvéry a jsou schopni něčeho jiného než chodit s halapartnou jako čestná stráž. Takže to kvituji positivně, pokud půjdou tímhle tempem, můžou nás všechny brzy překvapit.
Olaff..Ano jsou od pána co dělá vévodu. Jeho vybavení jsme na Holandsku nepokrytě obdivovali, protože má šlechtice vymakaného jak prase. Asi jediného v republice. Včetně zlaceného kování na závěsníku a ručních výšivek za desítky tisíc. Navíc dostal třicítku do podvědomí tohodle státu, když jsme dělali přímo na půdě senátu ČR, včetně střelby! Groelle také komplet zařizoval on a jak jste si chrochtali!Takže podle mého despekt vůči němu není až tak na místě. Holt se živí komerčně a k tomu si přibral i bitvení, což je super. Stačilo mu udělat Cheb, Frýdlant, Jíčín, senát a vesele užívat penízek.
Tož asi tak, a pokud jsem mimo, klidně to smažu.
Olaff..Ano jsou od pána co dělá vévodu. Jeho vybavení jsme na Holandsku nepokrytě obdivovali, protože má šlechtice vymakaného jak prase. Asi jediného v republice. Včetně zlaceného kování na závěsníku a ručních výšivek za desítky tisíc. Navíc dostal třicítku do podvědomí tohodle státu, když jsme dělali přímo na půdě senátu ČR, včetně střelby! Groelle také komplet zařizoval on a jak jste si chrochtali!Takže podle mého despekt vůči němu není až tak na místě. Holt se živí komerčně a k tomu si přibral i bitvení, což je super. Stačilo mu udělat Cheb, Frýdlant, Jíčín, senát a vesele užívat penízek.
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
- Alistaire
- Místo/Bydliště: okolí Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Indy: ad 1 -
netvrdím, že ta kůže nemá svoji interní logiku, když je to na představení v krčmě, je mi to srdečně jedno, sám se občas taky prostituuju v podivuhodných kostýmech...
Problém je s účastí na bitvách, a "vojenskou hostorií".
Vypadají kompaktně, promakaně, jako že to tak má být, a pár nových skupin už si podle nich chtělo pilovat svoje vybavení, což by byla dost trefa mimo... Podle mě tedy...
Takže si myslím, že upozornění že tohle není ideální vzor je na místě a v souladu se záměrem tohoto serveru.
ovšem upozornění věcné a taktní. První Vechiovo podání se mi rovněž valně nelíbilo, ale je dospělý a očkovaný, takže si za sebe zodpovídá sám...
ad 2 - Já to Olaffovi vysvětlím v soukromí...
nemyslím si, že by to myslel zle, jako narážku.
Mirek Kněbort je k dohodnutí, a to co dělá, dělá velmi dobře, a líbí se mi to. Rádi s ním pracujeme, ať už na naší straně, nebo na protistraně.
netvrdím, že ta kůže nemá svoji interní logiku, když je to na představení v krčmě, je mi to srdečně jedno, sám se občas taky prostituuju v podivuhodných kostýmech...
Problém je s účastí na bitvách, a "vojenskou hostorií".
Vypadají kompaktně, promakaně, jako že to tak má být, a pár nových skupin už si podle nich chtělo pilovat svoje vybavení, což by byla dost trefa mimo... Podle mě tedy...
Takže si myslím, že upozornění že tohle není ideální vzor je na místě a v souladu se záměrem tohoto serveru.
ovšem upozornění věcné a taktní. První Vechiovo podání se mi rovněž valně nelíbilo, ale je dospělý a očkovaný, takže si za sebe zodpovídá sám...
ad 2 - Já to Olaffovi vysvětlím v soukromí...
Mirek Kněbort je k dohodnutí, a to co dělá, dělá velmi dobře, a líbí se mi to. Rádi s ním pracujeme, ať už na naší straně, nebo na protistraně.
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
- Olaff
- Kontaktovat uživatele:
Olaff sa len pytal, kedze pozna len jedneho Valdstejna a bolo mu divne, ze zatial pri nom tuto gardu nevidel... 
Ako sa mozem s despektom vyjadrovat o niekom, koho poznam len z videnia?
Ako sa mozem s despektom vyjadrovat o niekom, koho poznam len z videnia?
Chápu že mají takový názor na kůži proč ne, ale myslím si že opravdu nevyzkoušeli všechno tak jak říkali. I mě to tak vysvětlovali. Nicméně pokud jsou věci dělány kvalitně tak jsou srovnatelné s výdží kůže. Například právě oděvy co mám já kroutí už devátý rok a jsou stále dobré a to je vůbec nešetřím. a v rámci kluků ze staré gardy jsou oděvi které byli šité na výročí dobývání brna už na rok 1995 sice už je to na nich troch vidě, ale stále jsou použitelné. Takže sice beru že se v dané chvíli rozhodli pro kůži nicméně pokud se udělá kvalitní oděv s dobrým střihem a z kvalitní látky vydrží to co kožený(koženkový) a má ještě ještě tu výhodu že je historicky věrnější.Indyján napsal:Malé vysvětlení. Vzhledem k tomu, že jsme s Valdštejnem /Kněbortem/ a jeho tajemníkem /Petrem/ strávili drahně času, ptal jsem se i na podivné použití kůže na jejich kostýmech. Presentuji jejich názor: Vzhledem k tomu, že témeř denně vystupují v historické hospodě a tam sebou dost melou, kostýmy z jakéhokoli jiného materiálu velmi brzy odcházejí, kůže se ukázala nejvíce trvanlivou. Jde o komerční vystupování, pro přiožralé blbce v dost permanentním záhulu. Tudíž to chápu a neodsuzuji. Takže podle mého je jediná chyba, že se objevili na Bílé Hoře v tomhle a pravověrným /i mě/ se to asi moc nelíbí. Na druhou stranu, Valdštejnovu gardu staví teprve krátce, a asi nic jiného nováčci nemají. Sám jsem netušil, že vůbec mají kvéry a jsou schopni něčeho jiného než chodit s halapartnou jako čestná stráž. Takže to kvituji positivně, pokud půjdou tímhle tempem, můžou nás všechny brzy překvapit.
Neupírám zásluhy páně Kněborta co se týká popularizace kultu valdštejna, pomocí s organizací Frýdlantu a jiných akcí a třicítky vůbec..super bylo jeho spolupráce s lidma kolem výstavy a je to člověk, který má charisma a umí.Indyján napsal:Olaff..Ano jsou od pána co dělá vévodu. Jeho vybavení jsme na Holandsku nepokrytě obdivovali, protože má šlechtice vymakaného jak prase. Asi jediného v republice. Včetně zlaceného kování na závěsníku a ručních výšivek za desítky tisíc. Navíc dostal třicítku do podvědomí tohodle státu, když jsme dělali přímo na půdě senátu ČR, včetně střelby! Groelle také komplet zařizoval on a jak jste si chrochtali!Takže podle mého despekt vůči němu není až tak na místě. Holt se živí komerčně a k tomu si přibral i bitvení, což je super. Stačilo mu udělat Cheb, Frýdlant, Jíčín, senát a vesele užívat penízek.
Nicméně rád bych poopravil to s tím Groelle. Ano část výpravy z čech zařizoval on. Asi to zařídil dobře, když ho chválíte. Nicméně kompletně lidi z čech nezařizoval. Dva autobusy společnosti 1645 dával dohromady Radim Dufek potažmo jeho agentura Rex potažmo společnost 1645 minulý rok už podruhé, protože jsme byli na Groelle už v roce 2005. S místními lidmi v holandsku jsme se potkali už mnohem dříve na akcích v německu a proto jsme bili pozváni a vůbec díky Radimovi D. jsou na tuto akci zváni lidé z Čech. S tím jak Groelle fungovalo jsem nadšen, mrzí mě že tady u nás to takle nejde..ale a snad se dočkáme..Frýdlant se tomu začíná trochu blížit. i když u nás je to o tom že přijde mraky diváků. kdežto u nich a i na jiných akcích v německu (Delitch, Wittstock) to funguje tak že polovina lidí v městě jde do průvodu a veme si oblečení tak trochu historické a druhá polovina stojí v mohutných špalírech kolem průvodu..(možná znojemské vinobraní se tomuhle přibližuje). Zkrátka lidi jsou u nás jiní..ach taky jsem odbočil.. no nic..
Captain Mortaigne regimentu

Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války

Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Jak sem psal před tím. fotek a špatného konání lidí co jsem viděl jsem viděl na bitvách jsem viděl hodně. A v podstatě díky inzerátu valdštejnské gardy na českém šermu jsem je použil..měli tu "smůli" že byli na ráně.Šavlis napsal:Já jsem sice od přírody zlý člověk, nicméně veřejně se od způsobu o kterém se tu bavíme, distancuju.
C/ poškodí pověst fóra
add E,
No jinak i když píšeš že to není nátlak tak to nátlak je..ale každý to cítí jinak a respektuju tvůj postoj i s !důsledky" o ocenuju to že to říkáš napřímo. To třeba mnozí neumí. Sice mi to připomíná trochu politiku současné evropy: budmě se všemi kamarádi a nedej bože abysme vás ani slůvkem neurazili. Já si to nemyslím.
Nicméně pokud jsou ostatní lidi pro takto tady zlikvidujme a pojdme působit jenom dobrým příkladem a radou.
Captain Mortaigne regimentu

- Spakona
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
dovolím si poopravit Indyho - ta výšivka je strojová - každopádně její vznik si uznání zaslouží - je to motiv který našel na nějakém obrazu, následně nechával zpracovat na kompu a našel si fabriku která mu byla schopná udělat - nejdražší na tom byl program který to pak vyšil - a cena se pohybovala v hodně desítkách tisíc - pokud mne paměť neklame mluvil o 60 - celkově trvalo přes půl roku jen zpracování toho motivu
ad Vechio - bohužel, ač sem držka drzá nevymáchaná a navíc nechutně škodolibá, musím konstatovat, že pokud má být toto forum opravdu konstruktivní, nelze připustit aby příspěvky vypadaly jako ze sběrny keckařů.
To co sem poznamenala o něco výš je prostě fakt a jestli si nechcete kálet do vlastního hnízda - musí se holt kolem těch "ještě neposkvrněných" chodit po špičkách, a evangelizovat velmi zvolna, opatrně, ba co přímo něžně.
ad Vechio - bohužel, ač sem držka drzá nevymáchaná a navíc nechutně škodolibá, musím konstatovat, že pokud má být toto forum opravdu konstruktivní, nelze připustit aby příspěvky vypadaly jako ze sběrny keckařů.
To co sem poznamenala o něco výš je prostě fakt a jestli si nechcete kálet do vlastního hnízda - musí se holt kolem těch "ještě neposkvrněných" chodit po špičkách, a evangelizovat velmi zvolna, opatrně, ba co přímo něžně.
bezprizorní a všudypřítomná