Kosice 1644

Odpovědět
Avátar uživatele
Alistaire
Místo/Bydliště: okolí Prahy
Kontaktovat uživatele:

Re: Kosice 1644

Příspěvek od Alistaire »

eifel napsal:Mám dotaz . Je u vás normální , že u vás se nosí ženy u kavalerie rifle ?
když se podíváš o dvě-tři dřív, tak zjistíš jak to je...

EDIT: , OK, příspěvek skočil na novou stránku, takže o čtyři stránky zpět. respektive na straně 5. A nebo já vám to ukážu... Tady :mrgreen:
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století

https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Avátar uživatele
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Eifel: ak sa ti nechce listovat a hladat - Toto su externi jazdci a robia western, ktori primarne nosia ine oblecenie, ako sermiari, to iste chapes... Bohuzial sa nam tato nejak presmykla, aj ked sme pre nich mali pripravene kostymy na pozicanie, nemohli sme ustrazit vsetko.
Obrázek
Avátar uživatele
Olaff
Místo/Bydliště: Košice, SR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olaff »

Kostym nafasovala odo mna osobne, preco si neobliekla aj nohavice netusim. Nenapadlo mi, ze to tk skonci, zistil som az podla fotiek, bohuzial. Nastastie ich vidiet iba na fotkach z prvej bitky, co je verejny nacvik, na vecernej ich nema, rovnako tak ani v sprievode mestom. A kedze toto su priority, nemienim to uz teraz riesit...

Kedze tieto veci som mal riesit ja, je to moja chyba. Na druhej strane, vrtaci aspon dostanu zamienku si ma patricne podat, kedze zvycajne na tieto veci na inych akciach poukazujem ja...
Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život, vojenské umění a řemesla v období první poloviny 17. století

https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie
bruuk

Příspěvek od bruuk »

No, kdyby měla rifle ručně šité,...
Ale to asi neměla,že?
Avátar uživatele
eifel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eifel »

Nemyslel jsem to nijak ve zlém, jen mně to u této vaší akce dost překvapilo. Zvláště když na nikom také nenecháte nit suchou a pak taková to slečna v riflích. :D
Jezdectvo je slabinou věštšiny akcí, stačí se podívat na BH a člověk se též nestačí divit.
"Haut les têtes, la mitraille n'est pas de la merde !"

www.stvanci.cz
Avátar uživatele
Alistaire
Místo/Bydliště: okolí Prahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alistaire »

nevím jestli je dobře rozumět tomu že si kluci už na hlavy nasypali několik popelnic...

přiznám se, že ani já jsem si naživo na tý slečně ničeho kostýmového nevšimnul (byl jsem jako divák = bez stresu a asi metr blízko). Nic mě nezarazilo, na živo to vidět prostě nebylo. ( Až na fotce... čímž ale nic neomlouvám). Že slěčna držela šavli jako prase kost jsem si všimnul na místě, ale nijak s ní extra nemávala, takže mi to nevadilo.

neřekl bych že bylo něco zanedbáno.
Popravdě řečeno u akce tohoto charakteru, kde si organizátoři předem vyberou pouze skupiny se samokontrolní činností se nepředpokládá nějaký mustruňk nebo tak.
Co ale udělat s člověkem, který je "najmutý" na první nácvik si vezme vše jak má (speciálním osobním mustruňgem projde), na druhý nácvik - generálku to během chvíle natajňačku ošulí, tak že to defakto nejde při řešení jiných věcí poznat?

Jedině zjebat a příště nevpustit...
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století

https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Avátar uživatele
eifel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eifel »

Alistaire napsal:
Jedině zjebat a příště nevpustit...
Toto je obecně nejlepší řešení a funguje´spolehlivě. Také když někdo jede bez peněz domů, tak si to také příště pamatuje. :D

www.stvanci.cz
Avátar uživatele
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Popravde sa uzuvazuje o nejakom "erare" ciste na jazdcov - pre vytvorenie nejakej uhorskej lahkej jazdy by to hadam slo, idealne by bolo, keby si ti ludia posili a pokupovali vlastne veci, ale to je zatial nerealne...
Obrázek
Avátar uživatele
eifel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eifel »

Na napoleonice to řešíme pláštěm, vše se pod něj krásně schová a vypadá to lépe než slátaniny bez doplňků. Docela průser jsou westernové věci na koně, ale to se dá též velice snadno řešit překryvadly na sedla a pak jen stačí dodat jiné třmeny ( lze pořídit dost levně ) a výsledek je hodně dobrý. Pouze trváme na upnutejch bílých či černých kalhotách a jezdecké obuvi ( ne ,,koně" ).

www.stvanci.cz
bruuk

Příspěvek od bruuk »

Ovšem jezdecká obuv na třicítku je krapet dražší zboží, než jezdecké holínky z hipocentra.
To už každý ve skříni nemá.
No, tento problém bych nechtěl řešit, užijte si pánové pořadatelé.
A jeden velký dík za to, že pořádáte a my obyčejní máme kam jezdit a co kritizovat.
Bruuk
Odpovědět