Bila hora 2009
Re: Bila hora 2009
no ja bych se od vyjadreni altblau vs.rkc distancoval, obe strany mi sdelily naprosto protichudne informace takze se v tom neorientuju a je mi to jedno. ostatni ale problem s penezma pokud vim nemeli, a to tam byli vetsi nebo stejne velke spolky....
Tak je pravda, že výběr se tam skutečně schází. Ono vybrat takovou přehlídku exemplářů jako je Indyán, naše těleso z Plzně, Vaňous a další, které ani netřeba jmenovat, jelikož je všichni známe, je skutečně umění. Ovšen nedokážu si představit, že bychom za takovou kratochvíli ještě platili. A to ještě v době, kdy cena vlny nezadržitelně stoupá ... Tož, poptám se v hospodě přímo u zdroje, jak to básník - pořadatel myslel a pak se uvidí.
A dojmy?
Kromě slečny, která v kozačkách na podpatku s 8cm podešví, starých vytahaných džínách nebo co to bylo a pseudokabátcem, co si přišla půjčit klobouk s pérem protože bude dělat páže generálovi a nosit vlajku ... jsem si to užila. Užila bych si i jmenovanou slečnu, ale neměla jsem v ruce kriketovou pálku.
A dojmy?
Kromě slečny, která v kozačkách na podpatku s 8cm podešví, starých vytahaných džínách nebo co to bylo a pseudokabátcem, co si přišla půjčit klobouk s pérem protože bude dělat páže generálovi a nosit vlajku ... jsem si to užila. Užila bych si i jmenovanou slečnu, ale neměla jsem v ruce kriketovou pálku.
Šavlis: Ok, když už si to nakousl, ani tak mě nazajíma kolik dostáváte na honoráři či cesťáku , ale nepředpokládám, že byste jako účastnící něco solili? Nebo snad ano?
Nesolíme nic. Dostaneme náklady na cestovné *nevím podle jakého vzorce, jestli vzdálenost, počet bojujících či čeho*. a v sobotu večer bylo pár beček piva zdarma plus nějaké prase. A samozřejmě střelný prach. Takže si každý hradí kupříkladu jídlo téměř celou akci, honoráře nejsou žádné. Nebo se pletu??
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
Indy: Mno tak to je slušnej nadstandard
Cesťáky u nás považujem za luxus 
My jsme jeli za svý, jedli za svý a loni stříleli za svý ... 
- Radim Vaňousek
Fotky budou zítra večer. Stav 50/139 
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."
Už se těšíme, doufám, že tam bude i kavalerie. 
- Alistaire
- Místo/Bydliště: okolí Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Shodou okolností jsem byl loni zřejmě poblíž vzniku téhle fámy. Bylo to večer po brífingu v hospodě, při řešení výše cesťáku. Jako zatím pokaždé orgové negarantovali že za každých okolností vyplatí předem sjednaný cesťák, ale že pokud příjdou lidi, toto zaplatí, pokud bude kalamita, zaplatí jen trochu, nebo i nic. A od jednoho z hlavních RKČ padla mimochodem mimo kontext věta, že "jsou i akce, na kterých si účastníci platí vložné za účast, a proplacení plného cesťáku za každých tedy asi není apriori bitevní standard".Siegfried napsal:Mám dotaz, zaslech sem cosi od nejmenovaných, že mazaní pořadatelé se nechali slyšet, že by účinkující měli platit, že mohou bejt na tak výběrové akciA nějak se zhádali s Altblau že tam ani nepřijeli jako jednotka. Mohl by prosím toto někdo uvést na pravou míru? Třeba to jsou jen fámy.
Tak nějak mi to do celého komplexu sedí... a jestli to nekoho urazilo...
Já za sebe i za Mortaigne s tím nemám závažný problém, prostě je to jasná situace. Předem orgům nahlásím, jakou částku za náš regiment při standardních podmínkách požaduju, oni řeknou jo nebo ne (zatím vždycky jo...), a při akci se podle viditelného stavu domluvíme jestli vyplatí 100% nebo méně a proč.
Svoje lidi mám seznámený s tím, že za určitých podmínek se na autobus a auta musíme částečně či zcela složit, a hotovo.
Fámy, pomluvy a krávoviny se šíří hodně rychle...
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
- Spakona
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
a navíc jak jednou vzniknou, žijou vlastním životem a ničím to nezabiješ.......Alistaire napsal:Fámy, pomluvy a krávoviny se šíří hodně rychle...
bezprizorní a všudypřítomná
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.