Bila hora 2009

Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Re: Bila hora 2009

Příspěvek od Šavlis »

no ja bych se od vyjadreni altblau vs.rkc distancoval, obe strany mi sdelily naprosto protichudne informace takze se v tom neorientuju a je mi to jedno. ostatni ale problem s penezma pokud vim nemeli, a to tam byli vetsi nebo stejne velke spolky....
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
http://www.olomouckypluk.cz
Avátar uživatele
Krea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krea »

Tak je pravda, že výběr se tam skutečně schází. Ono vybrat takovou přehlídku exemplářů jako je Indyán, naše těleso z Plzně, Vaňous a další, které ani netřeba jmenovat, jelikož je všichni známe, je skutečně umění. Ovšen nedokážu si představit, že bychom za takovou kratochvíli ještě platili. A to ještě v době, kdy cena vlny nezadržitelně stoupá ... Tož, poptám se v hospodě přímo u zdroje, jak to básník - pořadatel myslel a pak se uvidí.

A dojmy?
Kromě slečny, která v kozačkách na podpatku s 8cm podešví, starých vytahaných džínách nebo co to bylo a pseudokabátcem, co si přišla půjčit klobouk s pérem protože bude dělat páže generálovi a nosit vlajku ... jsem si to užila. Užila bych si i jmenovanou slečnu, ale neměla jsem v ruce kriketovou pálku. :geek:
Siegfried

Příspěvek od Siegfried »

Šavlis: Ok, když už si to nakousl, ani tak mě nazajíma kolik dostáváte na honoráři či cesťáku , ale nepředpokládám, že byste jako účastnící něco solili? Nebo snad ano?
Avátar uživatele
Indyján
Místo/Bydliště: Morava

Příspěvek od Indyján »

Nesolíme nic. Dostaneme náklady na cestovné *nevím podle jakého vzorce, jestli vzdálenost, počet bojujících či čeho*. a v sobotu večer bylo pár beček piva zdarma plus nějaké prase. A samozřejmě střelný prach. Takže si každý hradí kupříkladu jídlo téměř celou akci, honoráře nejsou žádné. Nebo se pletu??
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM

generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
Siegfried

Příspěvek od Siegfried »

Indy: Mno tak to je slušnej nadstandard :) Cesťáky u nás považujem za luxus :)
Avátar uživatele
Krea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krea »

My jsme jeli za svý, jedli za svý a loni stříleli za svý ... :-)
Avátar uživatele
Radim Vaňousek

Příspěvek od Radim Vaňousek »

Fotky budou zítra večer. Stav 50/139 :ugeek:
"Mnozí lidé zaměňují hrdost s hloupostí. Je pro ně těžké docílit vlastní pokory, aby jejich vnímání bylo obohaceno o poznatky druhého, moudřejšího člověka."
Avátar uživatele
eifel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eifel »

Už se těšíme, doufám, že tam bude i kavalerie. :D
"Haut les têtes, la mitraille n'est pas de la merde !"

www.stvanci.cz
Avátar uživatele
Alistaire
Místo/Bydliště: okolí Prahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alistaire »

Siegfried napsal:Mám dotaz, zaslech sem cosi od nejmenovaných, že mazaní pořadatelé se nechali slyšet, že by účinkující měli platit, že mohou bejt na tak výběrové akci :) A nějak se zhádali s Altblau že tam ani nepřijeli jako jednotka. Mohl by prosím toto někdo uvést na pravou míru? Třeba to jsou jen fámy. :)
Shodou okolností jsem byl loni zřejmě poblíž vzniku téhle fámy. Bylo to večer po brífingu v hospodě, při řešení výše cesťáku. Jako zatím pokaždé orgové negarantovali že za každých okolností vyplatí předem sjednaný cesťák, ale že pokud příjdou lidi, toto zaplatí, pokud bude kalamita, zaplatí jen trochu, nebo i nic. A od jednoho z hlavních RKČ padla mimochodem mimo kontext věta, že "jsou i akce, na kterých si účastníci platí vložné za účast, a proplacení plného cesťáku za každých tedy asi není apriori bitevní standard".

Tak nějak mi to do celého komplexu sedí... a jestli to nekoho urazilo... :roll:

Já za sebe i za Mortaigne s tím nemám závažný problém, prostě je to jasná situace. Předem orgům nahlásím, jakou částku za náš regiment při standardních podmínkách požaduju, oni řeknou jo nebo ne (zatím vždycky jo...), a při akci se podle viditelného stavu domluvíme jestli vyplatí 100% nebo méně a proč.
Svoje lidi mám seznámený s tím, že za určitých podmínek se na autobus a auta musíme částečně či zcela složit, a hotovo.

Fámy, pomluvy a krávoviny se šíří hodně rychle... :?
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století

https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Avátar uživatele
Spakona
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spakona »

Alistaire napsal:Fámy, pomluvy a krávoviny se šíří hodně rychle... :?
a navíc jak jednou vzniknou, žijou vlastním životem a ničím to nezabiješ.......
bezprizorní a všudypřítomná
Kdybychom byly muži, hovořily bychom teď o tom, jak za svou zem položíme své životy. Jako ženy můžeme mluvit jen o tom, že se položíme.
Odpovědět