tak po nějaké odmlce jsem tu zas! Tentokráte s jinou potřebou a to je vyšperkování dámské postavy, abych mohla s čistým svědomím doprovázet chlapce na akce ať již náročnější, či méně.
Jde o táborovou "markytánku" (ne do boje), jejímž úkolem je vařit, prát, uklízet, těšit, mazlit, bavit...a co vás ještě napadne
Zatím je můj kostým v tomto stavu: Košile dle střihu: kosty.cz-vyobrazení v Renaissance dress in Italy 1400-1500; J.Herald; London; 1981; Bell & Hyman(časově to asi neodpovídá, ale bylo mi to tady doporučeno) z neběleného lnu, v tunýlku lucetkovaná vlněná šňůrka; dvě sukně:dlouhý pás skládaný do pasového límce, rozparek vepředu na šněrování lucetkovanou vlněnou šňůrkou, červená asi bavlna (bohužel) a vínově červená vlna; vestička:podle střihu pánského kabátce (tady nastal problém a chtěla jsem využít již nastříhaného materiálu, když jsem dělala pánský kabátec na sebe) upraveného na mou postavu středně přiléhavě ze zelené vlny, podšito asi bohužel zase, nebělenou, bavlnou (ale ručně), na šněrováí lucetkovou vlněnou tkanicí; vlněné ručně šité ponožky nad kolena na zavazování pod kolenem lněné ponožky nemám a zatím necítím potřebu mít; boty nemám
No, moc toho není, ale mám v plánu si udělat cosi na hlavu, kabátec a kazak (je-li to vůbec v rámci možností a použitelnosti mé postavy) Potřebuji se přecejenom vybavit i do chladnějšího počasí