Právě jsem se vrátil z další ůžasné akce, kde jsme zkoušeli dobově vařit a péct kulinářské zázraky podle dobových receptur, a tento záměr se myslím velmi povedl. (článek s podrobnosti uveřejním na Mortaigne stránkách A.S.A.P.) Vykoušeli jsme si zajímavé věci, na které jindy není čas, a kolikrát i prostor, jako např. na pečení chleba v hliněné peci...
Tento záběr mě fascinuje, a na živo to bylo ještě lepší.
Příprava na FoodFestival - Šelmberk
- Alistaire
- Příspěvky: 790
- Registrován: Út 11. Lis 2008 20:40:31
- Místo/Bydliště: okolí Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Příprava na FoodFestival - Šelmberk
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Re: Příprava na FoodFestival - Šelmberk
Rád bych hloupě podotknul, že akce se oficiálně jmenovala Svatomartinské vaření na Šelmberku a k tvzení, že to byla vypečená akce stačí jenom lehce podotknout, že se samozřejmě v tento čas podávala i pečená husička nadívaná jablky, hruškami, kdoulemi, špekem a cibulí..No bylo to velmi výživné..
Captain Mortaigne regimentu
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
- Mlask
- Příspěvky: 182
- Registrován: Út 11. Lis 2008 19:15:27
- Místo/Bydliště: Pribram
- Kontaktovat uživatele:
Re: Příprava na FoodFestival - Šelmberk
Mno zni to uzasne. Doufam, ze budou nejake fotecky a mohli by jste hodit i nejaky recept k dobru. Take rad varim a vyzkouseny recept v polnich podminkach rad zkusim.
Regiment zemské hotovosti
DIMICANDUM
DIMICANDUM
- Alistaire
- Příspěvky: 790
- Registrován: Út 11. Lis 2008 20:40:31
- Místo/Bydliště: okolí Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Re: Příprava na FoodFestival - Šelmberk
přibral jsem tři kila...
Je fakt, že tady byl prostor a podmínky vyzkoušet si ve správných podmínkách recepty, které by se v poli pro padesát lidí dělaly dost těžko (né že by to nešlo... ), a také se v poli ve velkém nedělaly, protože nebyly pro blátošlapy, ale šlo o lahůdky. To jako různé paštiky, plněné knedlíci, koláče, nadívané pečeně atd.
Dobovou vojenskou kuchyni ve velkém už pár let děláme, to není celkem problém, ale tohle bylo trochu o něčem jiném. Tedy o tom, proniknout do podstaty problému a podívat se na detaily.
tak než se dostanu k sesmolení článku, aspoň další inspirační foto.
Je fakt, že tady byl prostor a podmínky vyzkoušet si ve správných podmínkách recepty, které by se v poli pro padesát lidí dělaly dost těžko (né že by to nešlo... ), a také se v poli ve velkém nedělaly, protože nebyly pro blátošlapy, ale šlo o lahůdky. To jako různé paštiky, plněné knedlíci, koláče, nadívané pečeně atd.
Dobovou vojenskou kuchyni ve velkém už pár let děláme, to není celkem problém, ale tohle bylo trochu o něčem jiném. Tedy o tom, proniknout do podstaty problému a podívat se na detaily.
tak než se dostanu k sesmolení článku, aspoň další inspirační foto.
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel