Příprava na FoodFestival - Šelmberk

Avátar uživatele
Alistaire
Příspěvky: 790
Registrován: Út 11. Lis 2008 20:40:31
Místo/Bydliště: okolí Prahy
Kontaktovat uživatele:

Příprava na FoodFestival - Šelmberk

Příspěvek od Alistaire »

Právě jsem se vrátil z další ůžasné akce, kde jsme zkoušeli dobově vařit a péct kulinářské zázraky podle dobových receptur, a tento záměr se myslím velmi povedl. (článek s podrobnosti uveřejním na Mortaigne stránkách A.S.A.P.) Vykoušeli jsme si zajímavé věci, na které jindy není čas, a kolikrát i prostor, jako např. na pečení chleba v hliněné peci...

Tento záběr mě fascinuje, a na živo to bylo ještě lepší.
vymeteni_pece.jpg
Vymetání pece
vymeteni_pece.jpg (276.86 KiB) Zobrazeno 5850 x
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století

https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Avátar uživatele
vechio
Příspěvky: 458
Registrován: Út 11. Lis 2008 11:18:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Příprava na FoodFestival - Šelmberk

Příspěvek od vechio »

Rád bych hloupě podotknul, že akce se oficiálně jmenovala Svatomartinské vaření na Šelmberku a k tvzení, že to byla vypečená akce stačí jenom lehce podotknout, že se samozřejmě v tento čas podávala i pečená husička nadívaná jablky, hruškami, kdoulemi, špekem a cibulí..No bylo to velmi výživné.. :lol:
Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
Mlask
Příspěvky: 182
Registrován: Út 11. Lis 2008 19:15:27
Místo/Bydliště: Pribram
Kontaktovat uživatele:

Re: Příprava na FoodFestival - Šelmberk

Příspěvek od Mlask »

Mno zni to uzasne. Doufam, ze budou nejake fotecky a mohli by jste hodit i nejaky recept k dobru. Take rad varim a vyzkouseny recept v polnich podminkach rad zkusim.
Regiment zemské hotovosti
DIMICANDUM
Avátar uživatele
Alistaire
Příspěvky: 790
Registrován: Út 11. Lis 2008 20:40:31
Místo/Bydliště: okolí Prahy
Kontaktovat uživatele:

Re: Příprava na FoodFestival - Šelmberk

Příspěvek od Alistaire »

:twisted: přibral jsem tři kila...

Je fakt, že tady byl prostor a podmínky vyzkoušet si ve správných podmínkách recepty, které by se v poli pro padesát lidí dělaly dost těžko (né že by to nešlo... ), a také se v poli ve velkém nedělaly, protože nebyly pro blátošlapy, ale šlo o lahůdky. To jako různé paštiky, plněné knedlíci, koláče, nadívané pečeně atd.

Dobovou vojenskou kuchyni ve velkém už pár let děláme, to není celkem problém, ale tohle bylo trochu o něčem jiném. Tedy o tom, proniknout do podstaty problému a podívat se na detaily.

tak než se dostanu k sesmolení článku, aspoň další inspirační foto.
livance.jpg
černá kuchyně
livance.jpg (217.8 KiB) Zobrazeno 5759 x
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století

https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Odpovědět