Soukromá akce na pozvání - Svatomartinské zimní táboření

Odpovědět
bruuk

Re: Soukromá akce na pozvání - Svatomartinské zimní táboření

Příspěvek od bruuk »

Příště jedu.!!!
;)
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

Pro ty, kteří přijeli až v sobotu přikládám odkaz na fotoreportáž z LH přednášky o transdimenzionálních branách v podání kolegy Slóky....

http://www.rajce.net/a2780994
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
http://www.olomouckypluk.cz
Avátar uživatele
vechio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vechio »

Captain Mortaigne regimentu
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
Loudis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loudis »

Podle fotek, a jistě i v reálu, to byla vydařená akce. Při čtení reakcí mne něco napadlo. Ačkoli jsem na akci nebyl a ani nejsem mušketýr, budu tak smělý a oblažím vás svým nápadem, jak vylepšit bojovku. Jestli jsem to dobře pochopil, tak když uvidíte cíl, „vyvoláte“ ho a výstřel vám náhodou vyjde ;) – je cíl zasažen. Při sledování výsledků vašich ostrých střeleb se mi to však zdá velmi nadnesené. Co takhle provést střelby hned na začátku a podle jejich výsledku si stanovit koeficient pravděpodobnosti zásahu (v zjednodušené formě pro celou jednu bojující stranu, ve složitější pro každého účastníka). Tento koeficient by byl 1 – 6 z šesti. V akci samotné by pak jednoduše neutrální osoba (rozhodčí, nebo tak) po výstřelu hodil kostkou (jde to i v terénu, stačí mít s sebou například krabičku) a briskně oznámil výsledek. Stejně chcete zavést felčara s hodinkami, tak jeden „vrhkostka“ by se snad také našel. Příklad: bojující strana si vystřílela koeficient úspěšných zásahu 4 z šesti. Hodí-li porotce po vydařeném výstřelu od 1 do 4, je cíl zasažen (zastřelen), hodí-li pětku a šestku, střelec minul. Myslím, že by to hru příliš nezdrželo a na druhou stranu naopak přispělo k reálnosti. Ještě jeden dotaz na závěr – bylo to jen „střelecké cvičení“, nebo jste se při přepadu dostali i do kontaktu?
"velitel šéf" Regimentu zemské hotovosti
DIMICANDUM

http://zemskahotovost.cz
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

Až tak složitě to nejde, bojová situace po střelbě pokračuje, jednotky či jednotlivci se přesouvají a nahání po lese, to aby se cíl a střelec sešli a licitovali nad výstřelem by celou akci strašně zkomplikovalo....
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
Avátar uživatele
Indyján
Místo/Bydliště: Morava

Příspěvek od Indyján »

Při první hře se kontakt nekonal. Ovšem při druhé, která se protáhla do tmy naopak byl sakra na místě, prvního to napadlo Raiju a pěkně nás na závěr zdecimoval. Nenápadně se přitočil k 6 nepřátelům a 5 jich sekl, ani nestihli tasit. Až ten nejlepší z nich to stihl a sejmul ho. :mrgreen:

Kostky, koeficienty?? Asi ne, je to námět k debatě, ale nemyslím, že chceme hrát dračí doupě. :).. Co se týká zásahů, na střelnici většina střílejícíh na 20 metrů by tu postavu trefila, a vzhledem k hustotě porostu na bojišti jsi nepřítele dříve neviděl. Až na břehu jezera byla přehlednost větší, i tak se přes vodu nestřílelo, či na zásahy nereagovalo. A bylo tam ještě jedno pravidlo, musíš vidět minimálně polovinu těla. Tudíž ležící střelec za stromem byl vlastně nezasažitelný, musel se obejít. Následně to bylo upraveno, že v leže se nesmí střílet, protože by dva lidé zničili celý oddíl, navzájem se kryjíc. Vůbec, byla to první akce, měla mouchy v systému, jak píšu níže, máme rok na doladění příští. I tak si myslím, že si ji všichni na 100% užili, možná proto, že tam byli super lidé a malý kolektiv, kde nehrozí anonymita.
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM

generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
Avátar uživatele
Alistaire
Místo/Bydliště: okolí Prahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alistaire »

taky myslím že je to nic nepřinášející komplikace... Už samotné výjde/nevýjde výstřel myslím zcela stačí. Těch vyvolaných lehkých žen při selhačích (často oboustraných) bylo docela zajímavé číslo.
Navíc se často nahání dva lidi, v nepřístupném prostředí a tak... to by musel bejt poloviční počet rozhodčích k hráčům :)

přivolání "zdravotníka" má ve hře jinou funkci, to je ale motiv, který se mi líbí...

EDIT: BTW, s úspěšností těchto konkrétních střeleb to nemá moc společného, protože většina účastníků "naosto" střílela poprvé, se vším, co k tomu patří (např naprosto nevhodné koule, neznalost záměrného bodu atd)
https://www.facebook.com/ProjektDieKompanie Die Kompanie - zájmové sdružení studující dobový civilní i vojenský život v období první poloviny 17. století

https://www.historickaremesla.cz DANAR Centrum historických řemesel
Avátar uživatele
vechio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vechio »

Loudis napsal:Podle fotek, a jistě i v reálu, to byla vydařená akce. Při čtení reakcí mne něco napadlo. Ačkoli jsem na akci nebyl a ani nejsem mušketýr, budu tak smělý a oblažím vás svým nápadem, jak vylepšit bojovku. Jestli jsem to dobře pochopil, tak když uvidíte cíl, „vyvoláte“ ho a výstřel vám náhodou vyjde ;) – je cíl zasažen. Při sledování výsledků vašich ostrých střeleb se mi to však zdá velmi nadnesené. Co takhle provést střelby hned na začátku a podle jejich výsledku si stanovit koeficient pravděpodobnosti zásahu (v zjednodušené formě pro celou jednu bojující stranu, ve složitější pro každého účastníka). Tento koeficient by byl 1 – 6 z šesti. V akci samotné by pak jednoduše neutrální osoba (rozhodčí, nebo tak) po výstřelu hodil kostkou (jde to i v terénu, stačí mít s sebou například krabičku) a briskně oznámil výsledek. Stejně chcete zavést felčara s hodinkami, tak jeden „vrhkostka“ by se snad také našel. Příklad: bojující strana si vystřílela koeficient úspěšných zásahu 4 z šesti. Hodí-li porotce po vydařeném výstřelu od 1 do 4, je cíl zasažen (zastřelen), hodí-li pětku a šestku, střelec minul. Myslím, že by to hru příliš nezdrželo a na druhou stranu naopak přispělo k reálnosti. Ještě jeden dotaz na závěr – bylo to jen „střelecké cvičení“, nebo jste se při přepadu dostali i do kontaktu?
Jasně já bych to ještě vylepšil přidáním záchranného hodu na zbroj řekněme na +6 případně na +5 kdyby někdo měl dobrou zbroj..potm bych ještě přidal modifikátory krytu +1 za lehký kryt a +2 za těžký kryt. možná by stálo za to taky přidat modifikátor kvality střelného prachu - přece jenom dříve byl prach méně homogenní takže bych zavedl hod na desetistěnné kostce..lépe to simuluje procenta. Vše dát do tabulek. to bude v pohodě - tabulky nezaberou více jak tři A4-to se dá lehce zalaminovat a lehce použít..nezabere to moc místa. No a možná bych skusil i nějakým pásmem změřit vzdálenost mezi střelcem a obětí. dalo by se tak v pohodě zavést pravidlo na modifikaci nakolik ovlivní vítr a počasí střelu..no v podstatě je to jednoduchý systém..a myslím si že příští hra bude mnohem reálnější.. ;)
Obrázek
Mortaigne regiment Projekt rekonstrukce vojenské jednotky z období třicetileté války
Avátar uživatele
vechio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vechio »

Indyján napsal:Při první hře se kontakt nekonal. Ovšem při druhé, která se protáhla do tmy naopak byl sakra na místě, prvního to napadlo Raiju a pěkně nás na závěr zdecimoval. Nenápadně se přitočil k 6 nepřátelům a 5 jich sekl, ani nestihli tasit. Až ten nejlepší z nich to stihl a sejmul ho. :mrgreen:

Kostky, koeficienty?? Asi ne, je to námět k debatě, ale nemyslím, že chceme hrát dračí doupě. :).. Co se týká zásahů, na střelnici většina střílejícíh na 20 metrů by tu postavu trefila, a vzhledem k hustotě porostu na bojišti jsi nepřítele dříve neviděl. Až na břehu jezera byla přehlednost větší, i tak se přes vodu nestřílelo, či na zásahy nereagovalo. A bylo tam ještě jedno pravidlo, musíš vidět minimálně polovinu těla. Tudíž ležící střelec za stromem byl vlastně nezasažitelný, musel se obejít. Následně to bylo upraveno, že v leže se nesmí střílet, protože by dva lidé zničili celý oddíl, navzájem se kryjíc. Vůbec, byla to první akce, měla mouchy v systému, jak píšu níže, máme rok na doladění příští. I tak si myslím, že si ji všichni na 100% užili, možná proto, že tam byli super lidé a malý kolektiv, kde nehrozí anonymita.
střet se v první hře konal.. vysipala se mi pánvička při přesunu a tak mě nevyšel výstřel a tak jsem poté co mě carabas natankoval jakoby pažbou neváhal a tasil a doříznul ho mečem... taky to jde...nicméně raia byl o dost uspěšnější..
Obrázek
Šavlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šavlis »

Ale tak to zas nehroťme, kolega Lóda to nemyslel zle...
Obrázek
Alt-Starhemberg Olmütz
Odpovědět