Ten začátek bitvy mi přijde naprosto tragicky dlouhý. Zbytečně. My jsme v neděli od nástupu na bitvu k našemu příchodu na bitevní pole čekali 50 MINUT.
Co se týče té "brutality". Považuju se za člověka, který je schopen šermovat a a relativně dobře ovládat svojí zbraň, jak hlavní, tak poboční. Nemyslím si že by letošní bitva byla nějak příliš tvrdá. Tady je to hodně o tom na co je kdo zvykli. Ano, třicítka je něco jiného než gotika. My jsme to pak trochu probírali v Hotovosti po bitvě. I já jsem musel být trochu "tvrdší" v některých soubojích, domnívám se však, že proti lidem, kteří byli adekvátně "zaplechováni" a kteří jsou schopni to snést, stejně jako já. O život snad nikomu nešlo a pakliže někdo utrpěl zranění, předpokládám že to nebylo úmyslně provedeno...
Bílá Hora 2010
Re: Bílá Hora 2010
Pikenýr Regimentu zemské hotovosti
Loudis...Tohle vysvětlení beru.
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
http://sedmiletka.brodec.org/index.php
generál svobodník chorvatského hraničářského pluku 63. GIR Karlstädter-Szluiner,střelec a halapartník v pozdně gotických projektech.
- snekoun
- Místo/Bydliště: Bílá Hora
- Kontaktovat uživatele:
Jojo bouchnuti pres helmu beru jako srandu, bylo to mirene presne do helmy.
Blbe je ze nas regiment picha gumovymi hrotami pik do nepritele a ty na druhe strane co maji kovove hroty se pak nechaji unest a bodaji nas taky na tvrdo. Jeden nas pikos to letos dostal plny zasaj ostrou pikou. Coz se pak dost nastval.
To je ten problem kdyz jedni maji gumu a druzi ne. Ale to je na jine tema.
Blbe je ze nas regiment picha gumovymi hrotami pik do nepritele a ty na druhe strane co maji kovove hroty se pak nechaji unest a bodaji nas taky na tvrdo. Jeden nas pikos to letos dostal plny zasaj ostrou pikou. Coz se pak dost nastval.
To je ten problem kdyz jedni maji gumu a druzi ne. Ale to je na jine tema.
-
Algy
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
Právě že velké rozrůstání pluku zvedlo s podivem kvalitu i kvantitu. Nováčci nastupují za přísnějších podmínek a jsou vybaveni ucházejícím manuálem a radami pro pořízení dobrého vybavení.Indyján napsal:U vás mi přišlo velké rozrůstání pluku, bez kontroly či stanovených minimálních pravidel. Velká část je již v pohodě, ale klidně tam máte lidi v 10 let zastaralém oblečení, špatné pobočky, nezapochveno atd. Je vás hodně, přoč nedat podmínky a nebrat vše za každou cenu?
Obměna vybavení u starších členů je bohužel pomalejší... (nicméně přes zimu se to zase posune)
konkrétně:
10 let staré oblečení - ANO, u pár jedinců. (Na BH byl poměr u střelců vlna:dyftýn 14:4)
špatné pobočky - MOŽNÁ nemám dostatek zkušeností abych hodnotil, ale nemyslím si, že bychom ve výzbroji měli nějaké vyložené zlo
nezapochveno: NE - na Bílé Hoře jsem si u nás nevšiml jediné nezapochvené zbraně.
Ale jak psal Šnekoun, je to interní, takže to tu více rozvádět nemá cenu, ale je férové těch několik ovcí tady veřejně klidně vytáhnout, pokud máo to někdo zájem
Vraťme se k Bílé Hoře...
Mne hodně letos zarazily takové naprosto zbytečně opominuté drobnosti, například zajímavá byla modrá vlajka s třema žlutýma korunkama a iniciálama GA v katolickém táboře. Tuším patřila hostujícím Němcům, na která se zřejmě vztahují jiná pravidla. Byli nakonec na stavovské straně a při čekání na bitvu, již na poli si tam vesele, 10m od diváků, vykračovali obrýlení a s Malborkama v puse. Mimo jiné se také občerstvovali Kokakolou v původním plastikovém obalu. Vše 10 m od diváků.
Co se týče slečen na ozdobu - dost jsme se o některé báli, jak jsme je tam viděli, protože nejen že se motaly často v luxusních šatečkách, po poli, ale dost často se připletly k dopadům a strašně se divily že vybuchují (ty dopady, ty slečny k naší úlevě nikoliv i když těsně). A už tedy v této souvislosti ani neřešim, že když před nima padla řada vojáků na výstřel z děla, tak by ony měly taky.....
Dále mne zarazila slečna mušketýr s reflexníma obroučkama na brýlých (skutečně jsou ty čočky tak drahý?), která pak měla zranění udělané tak, že tyto brýle měla převázané krvavým fáčem přes jedno oko
.
Nebo slečna Xena, oděná do spousty cingrlátek na vlasech, kostýmu, v uších, kterak s dýkou bojuje sama samička se dvěma pikenýrama a jedním mušketýrem a ne a ne umřít. Nakonec ji tuším museli zalehnout
.
Tyto nedoladěnosti mne pak zarazily eště o něco víc, když jsme byly pořadatelem poučeni, že při přerovnávání těch pytlů kolem palpostu, tyto máme dávat stříbrnou páskou (kterou byly zavázany) tak, aby je diváci neviděli (bylo to dost daleko od diváků i tak). Já s tím souhlasím, ale proč teda tendle detail ladíme a jiné vypouštíme?
Co se týče slečen na ozdobu - dost jsme se o některé báli, jak jsme je tam viděli, protože nejen že se motaly často v luxusních šatečkách, po poli, ale dost často se připletly k dopadům a strašně se divily že vybuchují (ty dopady, ty slečny k naší úlevě nikoliv i když těsně). A už tedy v této souvislosti ani neřešim, že když před nima padla řada vojáků na výstřel z děla, tak by ony měly taky.....
Dále mne zarazila slečna mušketýr s reflexníma obroučkama na brýlých (skutečně jsou ty čočky tak drahý?), která pak měla zranění udělané tak, že tyto brýle měla převázané krvavým fáčem přes jedno oko
Nebo slečna Xena, oděná do spousty cingrlátek na vlasech, kostýmu, v uších, kterak s dýkou bojuje sama samička se dvěma pikenýrama a jedním mušketýrem a ne a ne umřít. Nakonec ji tuším museli zalehnout
Tyto nedoladěnosti mne pak zarazily eště o něco víc, když jsme byly pořadatelem poučeni, že při přerovnávání těch pytlů kolem palpostu, tyto máme dávat stříbrnou páskou (kterou byly zavázany) tak, aby je diváci neviděli (bylo to dost daleko od diváků i tak). Já s tím souhlasím, ale proč teda tendle detail ladíme a jiné vypouštíme?
Takovéto bouchnutí přes přilbu jsem si zažil, a moc přátelsky jsem to teda nebral. Obzvláště když jsem viděl jak protivníkova jednotka vybavená pořadatelskými pastelkami ( o dalším vybavení a očividně i cviku raději hovořit nebudu ) s nimi mlátí jak halapartnama do mladších kluků z Via Cassy. Přiznám se, že jsem měl co dělat, abych na ně v tu chvíli nevlítl, i když jsme měli právě ustupovat.snekoun napsal:Jojo bouchnuti pres helmu beru jako srandu, bylo to mirene presne do helmy....
Velitele této jednotky jsem na to hned po bitvě upozornil. Zbývá jen doufat, že se to nebude opakovat.
Naposledy upravil(a) raia dne Po 20. Zář 2010 15:53:17, celkem upraveno 3 x.
-
Algy
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
To je správný postoj.ppavon napsal:.... I já jsem musel být trochu "tvrdší" v některých soubojích, domnívám se však, že proti lidem, kteří byli adekvátně "zaplechováni" a kteří jsou schopni to snést, stejně jako já. ....
Problém nastává, když se zaplechovaní k nezaplechovaným chovají jako k zaplechovaným. Pak začíná obava o ta zranění, samozřejmě neumyslná.... .... to je myslím to, na co Loudis upozorňoval.
Řeknu to jednoduše...od strany organizátora neexistuje v podstatě jakýkoli pokus o mustruňk či vyloučení nešvarů. Tudíž si tam přijde kdokoli v čemkoli. Takže je spíše s podivem, že to není horší. Ty ženské jsou zlo. Jeden z organizátorů vztekle běhal u zdi, že tam je holka s foťákem a vedle stla jiná, normálně v civilu, jen s pláštěm. A hurá s nějakou stupidní vlajkou do bitvy za kanónem.
Lepší mrtvej frajer než živej srab. MM
To naprosto souhlasím, bez diskuze...Algy napsal:To je správný postoj.ppavon napsal:.... I já jsem musel být trochu "tvrdší" v některých soubojích, domnívám se však, že proti lidem, kteří byli adekvátně "zaplechováni" a kteří jsou schopni to snést, stejně jako já. ....
Problém nastává, když se zaplechovaní k nezaplechovaným chovají jako k zaplechovaným. Pak začíná obava o ta zranění, samozřejmě neumyslná.... .... to je myslím to, na co Loudis upozorňoval.
Pikenýr Regimentu zemské hotovosti
- snekoun
- Místo/Bydliště: Bílá Hora
- Kontaktovat uživatele:
Jojo a vtipnej je pak mnich s krizem ktery ma pod sutanou dziny a normalni civilni botyIndyján napsal:Řeknu to jednoduše...od strany organizátora neexistuje v podstatě jakýkoli pokus o mustruňk či vyloučení nešvarů. Tudíž si tam přijde kdokoli v čemkoli. Takže je spíše s podivem, že to není horší. Ty ženské jsou zlo. Jeden z organizátorů vztekle běhal u zdi, že tam je holka s foťákem a vedle stla jiná, normálně v civilu, jen s pláštěm. A hurá s nějakou stupidní vlajkou do bitvy za kanónem.
Muj objev asi nikdo netrumfne !