Konecne som sa k tomu clanku dostal, tesil som sa na to, uz ked to Piskot spominal v Grolle. Inak, len pre ujasnenie - kazdy z tych praporcov patri jednej kompanii toho tkoreho pluku, pochopil som to dufam spravne. Inak ma v suvislosti s tymi praporcami zaujala aj ich "postup vyroby", ktory tam je sice strucne nacrtnuty, ale v podstate to staci, aspon podla mna. Akurat mi nesedi jedna vec trosku, ale to skor z praktickych dovodov. Ide o to, ze v clanku sa spomina jedna vrstva latky zdobena malbou alebo vysivanim. Jedna vrstva latky je mozno dost, ked je prapor z oboch stran identicky, ale co v pripade, ak kazda strana musi byt ina? My sme riesili tento problem vlani a bohuzial, presvitalo nam to, museli sme sit dvojvrstvovo nakoniec. Ked by to niekoho zaujimalo, mozem sem hodit nejake tie materialy ohladom nasej vlajky, ak to este niekde v mailoch vyhrabem... Ide o tento kusok:
http://viacassa.sk/fotky/akcie/62/spis19.jpg Len to asi do samostatnej temy, nech nespatime svedske prapory...
V kazdom pripade, ja osobne Piskotovi dakujem, pekny clanok...